Veleučilište ne odustaje od prosvjeda u Zagrebu

GLASNOGOVORNICA Štrajkaškog odbora Veleučilišta u Splitu Maja Cvitan najavila je danas da nastavljaju štrajk i pripreme za prosvjed u Zagrebu.

Maja Cvitan tvrdi da je ministar Gvozdan Flego na prošlotjednu sastanku u Zagrebu usmeno obećao potpisati njihove zahtjeve i pismenu potvrdu poslati do jutros, no ona do Splita još nije stigla.

Štrajkaški odbor, među ostalim, zahtijeva da svi studiji ostanu u mjestima u kojima su osnovana, da se zadrže svi zaposlenici s plaćama kao na bivšem Veleučilištu, zatim cijena školarina, isti nastavni program te da se priznaju svi ispiti bez polaganja razlika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je kazala kako su neslužbeno doznali da će se ukinuti studij zdravstva jer, navodno, splitski Medicinski fakultet ne može primiti gotovo dvije tisuće studenata sestrinstva, radiologije i fizioterapije.

Stoga će samo iz Dalmacije, kazala je Cvitan, na prosvjed u Zagreb idući tjedan otići sedam autobusa s prosvjednicima.

Štrajkaški odbor doznao je, kažu, i kako će se idući tjedan sastati Senat Sveučilišta koji bi se trebao očitovati o njihovim zahtjevima.

Te obavijesti nisu se mogle provjeriti na Sveučilištu, gdje se samo doznaje da je do sada u skladu s Vladinom uredbom s Veleučilišta na Sveučilište prešlo oko dvije tisuće studenata i oko 80 posto zaposlenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara