Velik dio Karlovca bez pitke vode: Traži se gdje je pukla vodovodna cijev

Velik dio Karlovca bez pitke vode: Traži se gdje je pukla vodovodna cijev

Foto: 123rf

U KARLOVCU je na nepoznatom mjestu puknula  magistralna vodovodna cijev te je došlo do velikih teškoća u opskrbi vodom, mjesto puknuća se traži, a prognoze su da će u sljedećih nekoliko sati problem biti riješen.

Karlovac je od 18 sati u velikim vodoopskrbnim problemima tako da velike gradske četvrti poput Banije i Drežnika uopće nemaju vodu, a pojedine četvrti u užem dijelu Karlovca imaju vodu slabog tlaka, pa su viši katovi bez vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Vodovoda i kanalizacije (ViK) Ivan Mrzljak rekao je Hini da je pukla glavna magistralna vodovodna cijev,   da u jednoj minuti iz vodoopskrbnog sustava istječe 36  prostornih metara vode.

Puknuće je najvjerojatnije oko Arboretuma, te dežurne službe traže točno mjesto koje će se izolirati i stabilizirati tlak, pa će grad imati vodu u dogledno vrijeme,  i prije nego se kvar popravi, rekao je Mrzljak.

Tehnički direktor Josip Vlašić je rekao da je puknuće nedvojbeno između vodocrpilišta Gaza I i Doma umirovljenika Sv. Antun, jer se razina vode u rezervoarima spustila za metar u sat vremena, što pak govori da je gotovo sigurno da je puknuće na magistralnom vodu.  Osim što se traži mjesto kvara djelatnici ViK-a pokušavaju aktivirati jedno drugo vodocrpilište, da bi Drežnik i Banija dobili barem kakav takav tlak vode.

Danas je tvrtka Vodovod i kanalizacija u gradskoj vijećnici na tribini predstavila osam projekata za obnovu 39 kilometara vodovodne i izgradnju 39 kilometara nove kanalizacijske mreže.

U obnovu vodovoda se ide, rekao je Mrzljak, zato jer je gubitak pitke vode neprihvatljivih 43 posto, a nakon obnove trebalo bi biti i znatno manje puknuća s prekidima opskrbe  vodom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara