Velika Britanija čestita na Protokolu o Prevlaci

VELIKA BRITANIJA pozdravila je u utorak potpisivanje Protokola o privremenom režimu na Prevlaci između Hrvatske i SR Jugoslavije, priopćio je Foreign Office.

Protokol o privremenom režimu uz južne granice Hrvatske i SR Jugoslavije u utorak su na graničnom prijelazu Konfin, između Hrvatske i Crne Gore, potpisali hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula i njegov jugoslavenski kolega Goran Svilanović.

U priopćenju koje je Hini poslalo britansko veleposlanstvo u Zagrebu, britanski ministar za Europu Denis MacShane čestita Hrvatskoj i SRJ na mirnom rješenju spora oko Prevlake, čime je, kako ističe, pružen primjer cijeloj regiji.

´Čestitam čelnicima Hrvatske i SR Jugoslavije na potpisivanju protokola o poluotoku Prevlaci nakon višegodišnjeg spora´, poručio je MacShane.

MacShane ističe da su ´rješavanjem tog pitanja mirnim pregovorima Hrvatska i SRJ pružile izvrstan primjer regiji kako bi trebalo voditi bilateralne odnose´.

´To je važan korak naprijed u odnosima između dviju zemalja i nadamo se da će se tako nastaviti i dalje´, poručio je MacShane.

Ministar je izrazio i nadu u miran prijenos vlasti između UN-ove misije na Prevlaci (UNMOP) i mjesnih vlasti.

UNMOP-ov mandat traje do 15. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara