Velika Britanija danas dobiva novu premijerku

Velika Britanija danas dobiva novu premijerku

Screenshot: YouTube

VELIKA BRITANIJA danas dobiva novu premijerku, Theresu May koja će naslijediti Davida Camerona nakon što je on najavio ostakvu zbog izlaska države iz Europske unije.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May postat će danas premijerka. Nakon što je čelnik konzervativne stranke David Cameron najavio svoj odlazak zbog rezultata Brexita, jedina izgledna nasljednica bila je May, inače zagovornica ostanka Velike Britanije u Europskoj uniji. I njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako očekuje što brži izlazak Britanije iz Unije i pokretanje članka 50 Lisabonskog ugovora nakon što se izabere nova premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Referendum su proveli Britanci, a ne mi, zato ne vidim zašto bismo mi trebali imati plan."Britanski mediji May nazivaju "jedinom osobom sposobnom ujediniti suprotstavljene tabore u konzervativnoj stranci", a ona sama hvalila se da je jedina sposobna za ogromne zadatke s kojima će se nositi budući britanski premijer.

"Brexit znači Brexit i od toga ćemo napraviti uspjeh. Potrebno nam je zajedništvo i snažna pozitivna vizija budućnosti naše zemlje, vizija zemlje koja je dobra ne samo nekolicini privilegiranih nego svima nama".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara