VELIKA BRITANIJA: POČETAK KAMPANJE ZA LOKALNE I EUROPSKE IZBORE

Britanske političke stranke započele su u utorak kampanju pred lokalne i europske izbore zakazane za 10. lipnja, za koje analitičari tvrde da su ključni za laburističkog premijera Tonyja Blaira.

Prema rezultatima najnovijih ispitivanja javnog mnijenja, Blair sve više gubi popularnost među biračima. On i njegov ministar gospodarstva Gordon Brown, koji je ujedno i Blairov glavni suparnik u Laburističkoj stranci, zajednički će u Leedsu, na sjeveru zemlju, označiti početak kampanje.

Drugi čovjek britanske vlade John Prescott, odgovarajući na glasine o mogućem Blairovom odlasku prije općih izbora koji bi se trebali održati do 2006., istaknuo je da Blair namjerava ostati na čelu laburista.

Pokrećući svoju kampanju, Konzervativna stranka - koja nije bili na vlasti od 1997. godine - odala je počast 78-godišnjoj Margaret Thatcher, prvoj ženi na čelnom položaju britanske vlade koja je premijerkom postala prije 25 godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su joj liječnici zbog zdravstvenog stanja zabranili javne istupe i političku angažiranost, "Željezna lady", i dalje vrlo odlučna i britka u artikuliranju svojih stavova, ocijenila je u utorak da je "danas, izazov s kojima se suočavaju konzervativci sličan onom od prije 25 godina".

"Moramo spasiti našu zemlju - radi se o ključnoj stvari za našu stranku i budućnosti Velike Britanije", rekla je Thatcher.

(Hina) xvk ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara