velika gorica i cavtat hrvatski kandidati za nagradu "entente florale 2004.", u velikoj gorici počele pripreme

U Velikoj Gorici, koja je uz Cavtat, službeno nominirani hrvatski kandidati za prestižnu nagradu Europske asocijacije za cvijeće i okoliš (AEFP) "Entente florale 2004.", koja će se od 9. do 12. rujna dodijeliti u francuskom gradu AixlesBains, počele su pripreme za dolazak međunarodnog žirija, priopćeno je danas iz Grada Velike Gorice. L

Europska asocijacija za cvijeće i okoliš (AEFP), sa sjedištem u Bruxellesu ustanovljena je prije 26 godina, a Hrvatska je u njenom članstvu od 2003. Djeluje pod pokroviteljstvom EU, a ciljevi su joj kvaliteta života, unaprjeđenje turizma i ekonomski održivi razvoj.

AEFP nagradu dodjeljuje u kategoriji gradova i u kategoriji mjesta. Velika Gorica hrvatski je kandidat u kategoriji grada, a Cavtat u kategoriji mjesta.

Grad Velika Gorica ovih će dana početi s pripremama kako bi spremno

dočekala dolazak međunarodnog žirija predvođenog s predsjednikom Lukom Griffinom iz Irske koji će 2. srpnja obići i ocijeniti grad, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od 2. lipnja do 2. srpnja u Velikoj Gorici organizirat će se niz promotivnih akcija u skladu s ciljevima AEFP na održavanju što zelenijeg i ugodnijeg okoliša pod zajedničkim nazivom "Made in Velika Gorica - Tjedni zdravog života u Velikoj Gorici". Cilj akcije je uključiti građane Velike Gorice da zajednički pridonesu što kvalitetnijem predstavljanju svog grada. Projekt obuhvaća brojna događanja na otvorenom.

"Tjedni zdravog života" Velike Gorice postat će tradicionalna akcija grada radi daljnjeg poboljšanja kvalitete življenja i očuvanja ugodnog okoliša, navodi se u priopćenju.

Na sjednici Središnjeg odbora AEFP, održanoj 6. ožujka u Bruxellesu između 5.300 kandidata iz 11 europskih zemalja članica izabrani su austrijski Beč i mjesto Lech/Arlberg, belgijski Lochristi i Huoffalize, francuski Cahors i Cayriech, njemački Bad Kissingen i Nussdorf. Iz Velike Britanije izabrani su Harrogate i Darley, iz Mađarske Kaposvar i Balatonszarso, Irske Westport i Moynalty, Nizozemske Enschede i Rozendaal, Ćeške Brno i Unanov, Slovenije Žaslec i Bled.

Završni ceremonijal proglašenja pobjednika gradova i sela AEFP "Entente florale" te dodjela zlatnog, srebrnog i brončanog cvijeta Europe 2004. održati će se u francuskom gradu Aix-les-Bains od 9. do 12. rujna.

(Hina) pp/xbma yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara