VELIKA GORICA I CAVTAT OSVOJILI SREBRNE CVJETOVE EUROPE

Grad Velika Gorica i mjesto Cavtat osvojili su svaki u svojoj kategoriji (grad i mjesto) Srebrni cvijet Europe, prestižnu nagradu europske Asocijacije za cvijeće i okoliš.

Nagrade su im dodijeljene na svečanosti koja je u petak održana u gradu Aix-le-Bains u Francuskoj.

Time je nastup Hrvatske, koja drugi put sudjeluje u ovom izboru, više nego uspješan, priopćila je danas Agencija za odnose s javnošću Millenium promocija.

Velika Gorica je bila ovogodišnji predstavnik Hrvatske u kategoriji gradova među 5300 nominiranih gradova iz cijele Europe, a potom jedan od 12 gradova kandidata koji su ušli u završni krug natjecanja.

Europska Asocijacija je smatrala ljepšim i uređenijim gradom od Velike Gorice jedino britanski grad Herritage, koji je osvojio Zlatni cvijet 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Velikoj Gorici uručeno je i posebno priznanje koje je ove godine dodijeljeno za očuvanje stabala, te je tako nagrađena za očuvanje Turopoljske šume, ali i za očuvanje kulturne baštine i spomenika.

U sklopu predstavljanja Velike Gorice u Francuskoj nastupio je Folklorni ansambl Turopolje.

Tom nagradom Velika Gorica postala je i službeni član Asocijacije za cvijeće i okoliš te će u budućnosti sudjelovati u raznim projektima koje Asocijacija organizira i potiče, kao što je program razmjene iskustva između gradova članova.

"Velika Gorica se nema namjeru zadržati na ovoj, premda visokoj stepenici, što je uostalom potvrdio i gradonačelnik Velike Gorice Franjo Sever potpisavši u Francuskoj garanciju da će Grad i nadalje napredovati i ulagati u očuvanje i uređenje okoliša," kaže direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Ružica Rašperić.

(Hina) xpp/bma ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara