Velika racija njemačke policije protiv islamista

U RACIJI uperenoj protiv ekstremnih islamista njemačka policija uhitila je u srijedu ujutro 14 osoba od kojih je većina arapskog podrijetla.

U akciji, koja spada u najveće takve vrste, sudjelovalo je 700 pripadnika specijalne policije, koji su pretražili 50 objekata diljem Njemačke. Težište akcije smješteno je u južnonjemački grad Ulm, gdje je prilikom pretresa džamija, stanova i trgovina zaplijenjena veća količina krivotvorenih putovnica i službenih dokumenata.

Državno odvjetništvo priopćilo je da se radi o kriminalnoj organizaciji s ekstremno islamskom pozadinom. Novčana dobit od krivotvorenja i raznih prijevara korištena je u ideološke svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je nadalje priopćeno, džamija u Ulmu služila je i kao regrutni centar za slanje dobrovoljaca u sukobe u Iraku i Čečeniji te propagandni stožer za širenje ideje o "džihadu", muslimanskom svetom ratu. Džamija u Ulmu poznata je i po svojim propovijedima u kojima se širila rasna mržnja i netrpeljivost.

Priopćeno je također da su se osumnjičeni već dulje vrijeme nalazili pod nadzorom njemačkih istražnih organa. Akcija je provedena pod vodstvom bavarskog ministarstva unutarnjih poslova, a u nju su bila uključena i ministarstva dodatnih četiriju saveznih pokrajina.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Baden-Wuertenberg Heribert Rech pohvalio je zajednički rad i "uzornu koordinaciju" policija iz različitih saveznih pokrajina.

Novi useljenički zakon, koji je stupio na snagu početkom godine, omogućava brže i lakše protjerivanje stranaca koji su se ogriješili o njemački ustavni poredak, a u ekstremnim slučajevima je moguće i oduzimanje njemačkog državljanstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara