Velika vojarna u Karlovcu prodana Karlovačkoj banci

GRADSKO poglavarstvo Grada Karlovca danas je potvrdilo prodaju Žitne kuće tiskari Lana, te velike vojarne na trgu bana Jelačića Karlovačkoj banci, objavio je danas Radio Mrežnica.

Prodaja Žitne kuće potvrđena je jednoglasno, dok je kod prodaje vojarne Karlovačkoj banci suzdržan bio jedan član poglavarstva - povjesničar Milan Kruhek.

"Nisam sretan i teško mi je prihvatiti ovu odluku, mislim da to dugoročno nije najsretnije rješenje", izjavio je Kruhek apeliravši na gradske vlasti da razmisle o sudbini karlovačkog gradskog muzeja koji sa svojih stotinjak kvadratnih metara prostora nema dovoljno mjesta za čuvanje svog fundusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Damir Jelić pokušao je umiriti Kruheka rekavši mu kako će Grad ipak ostati djelomični vlasnik druge vojarne na Starom placu, tzv. "oružane", koja će se obnavljati po principu javno-privatnog partnerstva.

"Nemoguće je da zgrada velike vojarne bude pretvorena u nešto što mi ne želimo, iako Grad nije vlasnik zgrade", izjavio je Jelić, naglasivši kako je ova odluka jedina realna, jer će se sredstvima od prodaje ubrzati revitalizacija Zvijezde.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara