Velike gužve na hrvatskim cestama, MUP ponovo pojačano nadzire promet

U PETAK poslijepodne opet se stvaraju velike gužve na hrvatskim prometnicama, a posebice na onima koje vode prema moru i s mora prema unutrašnjosti.

Oko 18 sati HAK je javio kako je na autocesti A1 Zagreb-Split pojačan promet u oba smjera. Ispred tunela Sveti Rok u smjeru unutrašnjosti kolona vozila duga je oko 9 km dok pred tunelom Mala Kapela nema kolone. Na naplati Lučko na izlazu s autoceste kolona vozila duga je oko 5 km.

Duž cijele dionice Riječke obilaznice prometuje se usporeno i u koloni, a zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić na autocesti A1 Zagreb-Macelj stvorila se kolona vozila u oba smjera.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu zemlje. Ima puno odrona zemlje i kamenja na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Mogući su zastoji u blizini turističkih središta u Istri, na Kvarneru i u Dalmaciji, posebice na dionicama Bakar-Šmrika, Split-Omiš i Dupci-Makarska, kao i u većim gradskim središtima u unutrašnjosti.

HAK je priopćio i kako će se danas u vremenu od 14 do 24 sata državnim cestama D508 i D35 na relaciji GP Macelj-Lepoglava-Varaždin kretati izvanredni prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan promet i na graničnim prijelazima

Na GP Bregana izrazito je pojačan promet osobnih vozila u oba smjera. Pojačan je promet i na ostalim graničnim prijelazima sa Slovenijom. Na GP Macelj pojačan je teretni promet na ulazu, a na GP-ima Stara Gradiška i Županja na izlazu iz zemlje.

Trajektni promet
 
Svi trajekti plove prema redu plovidbe. 
 
MUP će ponovo pojačano provoditi nadzor

MUP je danas priopćio kako će policija i ovaj vikend provoditi pojačane mjere u prometu, posebice na području PU karlovačke i ličko-senjske gdje će biti upućena dodatna ispomoć u tehničkim sredstvima (presretači, vozila s policijskim obilježjima, motociklisti) i maksimalan broj policijskih službenika iz drugih policijskih uprava u RH.

Iz MUP-a apeliraju na vozače da dodatno pripaze u prometu, te podsjećaju da je ove godine na cestama u Republici Hrvatskoj poginulo 375 osoba.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara