Veliki požar na području Donjeg Lapca

VELIKI požar na području Donjeg Lapca zahvatio je livade, nisko raslinje i bjelogoričnu šumu na površini većoj od 400 hektara.

Na lokacijama Kruge i Štrbci - Kestenovac vatra je trenutno pod nadzorom, a 132 pripadnika Hrvatske vojske i 55 vatrogasaca i mještana saniraju požarište i nastoje spriječiti širenje vatre.

Po riječima glavnog vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Damira Božičevića, izgorjelo je sedam napuštenih kuća stradalih u ratu i obraslih u šikaru, a požar ne ugrožava naselja niti prometnice.

Prilikom intervencije oštećeno je vozilo lapačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a među gasiteljima nema ozlijeđenih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da bi, ako ne bude dodatnih teškoća, taj požar tijekom dana mogao biti ugašen.

Još je aktivan požar kod Klenovca i brda Marina glava na širem području Gospića, gdje gori raslinje i nešto bukove šume. Riječ je o miniranom terenu pa je pristup vatri gotovo nemoguć.

Požar u Dugom Dolu kod Rudopolja je ugašen, a vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića ugasili su požar u Aleksinici i Vraniku kod Lovinca.

Tijekom noći u Sincu su djelomično izgorjeli jedna obiteljska kuća i tri staje, no intervencijom vatrogasaca požar je jutros u pet sati ugašen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara