Veliki požar u bivšoj vojarni u Zagrebu

Veliki požar u bivšoj vojarni u Zagrebu

POŽAR dosta velikih razmjera izbio je jutros nešto prije šest sati na uglu Ilice i Selske u Zagrebu u jednom od objekata bivše vojarne. Požar je pod nadzorom od 8 sati.

Utvrđeno je da je požar zahvatio tri kata i potkrovlje objekta koji je u adaptaciji, a nalazi se u dvorištu bivše vojarne u Selskoj 2 na Črnomercu u kojoj je svojevremeno bio smješten i SFOR. Zgrada u kojoj je izbio požar u vlasništvu je Ministarstva pravosuđa. 

Vatra je planula iz zasad neutvrđenih razloga, a kako su vatrogasna vozila bila na kolniku ispred vojarne u Ilici i na Selskoj, od 6 sati u potpunosti je bio obustavljen tramvajski promet Ilicom, kao i cestovni u smjeru zapada.

Oko 8 sati ponovno je uspostavljen cestovni i tramvajski promet na dijelu Ilice od Sv. Duha do Črnomerca.Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dobranić rekla je da je požar pod još nerazjašnjenim okolnostima jutros nešto prije šest sati izbio na krovištu zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na lice mjesta odmah je stigla vatrogasna postrojba koja je lokalizirala požar, a nadležni inspektori za sada utvrđuju uzroke.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da su vatrogasci još na mjestu požara, jer postoji opasnost od urušavanja jer je požar zahvatio potkrovlje i tri kata zgrade.

Dodala je da će ekipa za očevide zagrebačke policije izači na mjesto događaja kada se za to steknu uvjeti.

U kompleks bivše vojarne u kojoj je svojevremeno bio smješten i SFOR, prema planu Ministarstva pravosuđa, trebali bi se preseliti svi zagrebački prvostupanjski sudovi i Općinsko državno odvjetništvo.

Prema dosadašnjim podacima ozlijeđenih nema, a još se ne zna materijalna šteta. Razlog požara utvrdit će se policijskim očevidom.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara