Velikodušni Josipović u Splitu dao novac starici koja je kopala po kontejneru

Velikodušni Josipović u Splitu dao novac starici koja je kopala po kontejneru

Tekst: J.C.
Foto: Joško Ponoš / Cropix

IVO JOSIPOVIĆ u Splitu je šetao Marmontovom ulicom kad je ugledao staricu kako kopa po kontejneru tražeći boce. Josipović je zagrlio nesretnu ženu koja mu se požalila da joj je jako teško živjeti sa samo 700 kuna mirovine. Velikodušni predsjednik okrenuo se zatim prema svojoj desnoj ruci Mirandu Mrsiću i pokazao mu da joj da nešto novca.

"Ne brini se, bako, bit će bolje", obećao je Josipović starici koja mu je ispričala kako mora skupljati boce da bi preživjela, iako ni to nije lako jer ima puno ljudi koji to rade. Nešto dalje je Josipović naletio na uličnog svirača, kojem je također udijelio šaku kovanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u pokušaju da ispuni svoje obećanje da će biti bolje, Josipović se tijekom poslijepodneva u Splitu sastao s lokalnim gospodarstvenicima. No, na sastanku se nisu pojavili Željko Kerum i Ante Sanader koji navodno nisu ni dobili pozivnicu predsjednikova tima. Nakon obavljenih razgovora u splitskom ogranku HGK, Josipović se zaputio u konobu Fife gdje se družio s Lepom Smoje i intendantom HNK Milanom Štrljićem.

Popularna "teta Lepa", udovica pokojnog splitskog kroničara Miljenka Smoje, novoizabranom predsjedniku je rekla da je dobar, zgodan i pošten te da je bolji nego što ovaj narod zaslužuje. Josipović je u poznatoj konobi također uživao u razgovoru s poznatim splitskim novinarima i piscima Borisom Dežulovićem, Renatom Baretićem, Antom Tomićem, Zlatkom Gallom i Predragom Lucićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara