Verheugen: Neće biti novih uvjeta za Tursku

EUROPSKA unija neće Turskoj postavljati nikakve nove uvjete kako bi ta zemlja ishodila početak pregovora o pristupu organizaciji, izjavio je u srijedu europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen.

"Naravno, neće biti nikakvih novih uvjeta", rekao je Verheugen na završetku višednevnog posjeta Turskoj, posljednjeg uoči objavljivanja ključnog izvješća Europske komisije o toj zemlji na temelju kojega će europski čelnici tijekom prosinca donijeti odluku o eventualnom početku pregovora o pridruženju između Ankare i Bruxellesa. Analitičari očekuju da će ti pregovori, ako otpočnu, trajati najmanje desetljeće.

"Naša je zadaća vrlo jasna. Moramo prosuditi jesu li politički kriteriji ispunjeni ili nisu. A ti su kriteriji vrlo jasno i precizno definirani", rekao je Verheugen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski povjerenik za proširenje izrazio je također zadovoljstvo političkim reformama što ih je počela primjenjivati Turska, upozorivši istodobno i na neke manjkavosti u ispunjavanju kriterija, ali nije precizirao o čemu je riječ.

(Hina) xdj ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara