Vesna Pusić i Ivica Račan nudili Tomčiću mjesto premijera?

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju izjavila je da je moguće da lijeva koalicija ponudi Tomčiću mjesto premijera, ako propadnu pregovori HDZ-a i HSS-a, dodajući da je "mogućnost da se Sanader dogovori jednako realna kao i mogućnost da lijeva koalicija formira vladu".

Vesna Pusić izjavila je kako HDZ-u preostaje jedino koalicija s HSS-om, jer bi koalicija s HSP-om Hrvatsku unazadila na putu prema Europskoj uniji, dodajući kako je takvo rješenje neprihvatljivo za Hrvatsku koja želi biti moderna i europska.

No, predsjednica HNS-a ne isključuje mogućnost koaliranja HDZ-a s HSP-om dodajući kako bi to značilo da Hrvatska nema nikakvih izgleda da 2007. godine postane članica Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pusić još uvijek smatra kako je lijeva koalicija trebala pokušati sastaviti Vladu, i tvrdi kako bi njihovi izgledi bili kao i HDZ-ov, ako ne i veći. Navodno je postojao i model po kojemu bi se to realizirali.

Slobodna Dalmacija došla je do informacije da su Vesna Pusić i Ivica Račan Tomčiću nudili mjesto premijera, no predsjednica HNS-a je to opovrgnula. No, ako bi propali pregovori HDZ-a i HSP-a, postoji mogućnost da se premijersko mjesto ponudi Tomčiću, izjavila je.

Tomčić je, međutim, u sinoćnjoj Meti na Novoj TV takvu mogućnost ocijenio smiješnom.

O mogućoj koaliciji s HSP-om i HDZ-om, Pusićka je rekla kako to ni pod kakvim uvjetima ne dolazi u obzir. Čačić je izjavio kako je navedena koalicija moguća, no samo u slučaju da se u zemlji dogodi kriza vlasti. Tada bi se formirala krizna ili privremena vlada čiji bi jedini zadatak bio pripremiti nove izbore, no Pusićka ni u tom slučaju ne bi pristala na koaliranje sa strankama desnog bloka.

Predsjednica HNS-a uvjerena je da do toga neće doći, i sigurna je da ako HDZ ne uspije formirati novu vladu, tada će to učiniti ljevica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara