Vesna Pusić: Indexova borba za slobodu djelovanja prerasta u borbu za slobodu medija

Tekst: I.M.
Foto: Damjan Tadić/Cropix

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić je govoreći o hakerskim napadima na Index.hr navela kako oni pokazuju da je novinarstvo u Hrvatskoj područje u koje se često upliću određeni štetni politički ciljevi i utjecaji.

> Reakcije: Bez Indexa nema kritike režima

> Dopredsjednik HND-a Luko Brailo: Napadi na Index podsjećaju me na gušenje Ferala

> Antičević Marinović: Okupirali su HTV, pritisli su papirnate medije još im je internet ostao

> "Glavni informatički novinar" Zvonko Pavić: Nisam niti čuo za napade na Index

"Primite moju najiskreniju podršku u ozbiljnoj situaciji u kojoj se nalazite. Hakerski napadi, kojima ste u posljednje vrijeme podvrgnuti, pokazuju kako je novinarstvo u Hrvatskoj područje u koje se često upliću određeni štetni politički ciljevi i utjecaji. Profilirali ste se kao moderni medij koji se isticao svojim kritičkim pristupom i kvalitetom zbog čega ste ostvarili masovnu popularnost i taj Vam uspjeh nitko ne može umanjiti ili oduzeti", navela je Pusić.
 
"Vaša borba za slobodu djelovanja prerasta u borbu za slobodu medija. Stoga je osobito važno da nadležne institucije promptno reagiraju u ovom slučaju, možda i zbog činjenice da će to pomoći efikasnijem rješavanju budućih napada na internetu. Sigurna sam da će velik interes i očekivanja javnosti zahtijevati kvalitetno rješavanje ovog problema, te da ćete nastaviti raditi ono po čemu ste zamijećeni i cijenjeni, a to je kritičko istraživanje tema od javnog interesa", dodala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara