Vesna Pusić: još se ne zna tko će pobijediti

Nakon prvih neslužbenih izbornih rezultata predsjednica HNSa Vesna Pusić je naglasila kako su ti prvi podatci daleko od konačnih i da može ispasti tijesna pobjeda desnice ili lijevog centra, a tko će pobijediti još se ne zna. L

Ne prihvaćam da je uzorak od osam posto dovoljan da se znaju konačni rezultati, rekla je Pusić na prvoj konferenciji za novinare nakon objave prvih izbornih rezultata. "Ako desnica dođe na vlast, HNS neće u tome sudjelovati", rekla je. Također je dodala kako u HNS-u ostaju pri procjenama od 15 do 20 mandata, ali kako im to ne znači puno ako to nije i pobjeda koalicijskih partnera.

Deset HNS-ovih zastupnika u Hrvatskom saboru smatrali bi neuspjehom jer je to ispod onoga što smo očekivali, rekla je Pusić, odgovarajući na novinarsko pitanje. Dodala je kako smatra da će HNS u Zagrebu dobiti tri zastupnika.

Pusić je ocijenila kako je koalicija lijevog centra promašila u prezentaciji svojih rezultata i čvrstine koalicije. Tako je došlo do toga da su na vagi dva tima: onaj koji je zemlju doveo na rub propasti i onaj koji ju je izvukao, rekla je Pusić, napomenuvši kako je koalicija prekasno počela predstavljati svoje rezultate.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Pusić je rekla i kako će manjine utjecati na izborni rezultat jer će konačni rezultat biti tijesan. Na upit kad će Hrvatska u EU ako desnica sastavi Vladu, odgovorila je da će 2007./2008. teško ući ako desnica sastavi Vladu.

Na tvrdnju da je Račan čestitao pobjedu onima koji će sastaviti novu vlast Vesna Pusić je odgovorila da je to njegova stvar.

(Hina) bdj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara