Vesna Pusić: Kod nas su korupcija i nepoštenje normalni načini ponašanja

Tekst: I.Kri.
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

KANDIDATKINJA za predsjednicu Hrvatske Vesna Pusić danas je u neformalnom razgovoru rekla kako u Hrvatskoj vlada atmosfera u kojoj su korupcija i nepoštenje "normalni" načini ponašanja te oni ugrožavaju većinu građana koji ne mogu ostvarivati svoja prava.

"Nepotizmom, odlučivanju po privatnim vezama kao i postojanjem nepoznatih tvrtki koje su povezane s visokim dužnosnicima se izravno uništavaju radna mjesta u postojećim tvrtkama", rekla je Vesna Pusić te dodala kako se u takvoj atmosferi gubi demokracija i zaštita prava te profitiraju oni koji su privilegirani.

"Zabrana legalnih pobačaja znači dopuštanje ilegalnih"

Kandidatkinja za predsjednicu osvrnula se i na stravično stanje u kojem je danas hrvatska brodogradnja pred privatizacijom te je rekla kako je upitno što će se dogoditi sa onima koji su danas zaposleni u brodogradilištima. "Oni se s pravom osjećaju nesigurnima i nezaštićenima, a nitko s njima ne razgovara o mogućnostima kako će oni sutra, u nekim novim okolnostima, ostvariti svoje pravo na rad i normalan život", rekla je Pusić te dodala kako postoje europski fondovi koji služe zbrinjavanje i prekvalificiranje radnika koji ostanu bez posla.

Osvrnula se i na inicijative da se na "mala vrata" u Hrvatskoj progura zabrana pobačaja, a Pusić tvrdi kako će zabrana legalnih pobačaja značiti dopuštanje ilegalnih te ugrožavanje života žena. "Nije posao države da zadire u intimne osobne odluke pojedinca, a upravo sada vidimo što se događa s pravom žene na izbor. Restrikcijama u medicinskoj oplodnji se onemogućuje mnogim ženama i obiteljima da imaju pravo imati djecu", zaključila je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara