Vesna Pusić: Nemoguće voljeti Hrvatsku a mrziti njezine regije

NA KONVENCIJI Primorsko-goranskog saveza (PGS) u Rijeci, govoreći o suradnji PGS-a i HNS-a, nositeljica izborne liste te koalicije u 7. i 8. izbornoj jedinici i predsjednica HNSa Vesna Pusić je rekla da je jedan od osnovnih programskih ciljeva PGS-a regionalizam, a u HNS-u smatraju da je "nemoguće voljeti Hrvatsku, a mrziti njezine regije", te da se "ne može voljeti Hrvatsku, a biti protiv regionalizma".

Predsjednik PGS-a i drugi na koalicijskoj listi u 8. izbornoj jedinici Nikola Ivaniš rekao je na konvenciji u riječkome Hrvatskome kulturnom domu, na kojoj je bilo nazočno nekoliko stotina ljudi, kako se nada da će na izborima pobijediti demokratske snage, te da se demokratski tijek u zemlji neće zaustaviti. Vjeruje da će rezultati izbora u 7. i 8. izbornoj jedinici pridonijeti da Vladu sastave stranke demokratskog centra. PGS je u HNS-u pronašao dobrog partnera za razvitak zemlje u okružju socijaldemokracije i pravde, rekao je Nikola Ivaniš.

Vesna Pusić izjavila je danas da je suradnja PGS-a i HNS-a u prošlom razdoblju bila odlična, kako su uočili da "dijele iste ciljeve, vizije i uvjerenja", koja mogu zajedno ostvariti, te da koalicija HNS-PGS u 7. i 8. izbornoj jedinici nije "brak iz računa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obje stranke misle da je "najvažniji kriterij za sudjelovanje u političkom životu kvaliteta ljudi", rekla je Vesna Pusić, dodajući kako je posao koji Hrvatsku očekuje u sljedeće četiri godine prevažan da bi se povjerio HDZ-u, koji se, ocijenila je, tek treba reorganizirati u modernu europsku stranku, "a tu bi reorganizaciju trebao provoditi u oporbi."

Vesna Pusić danas je posjetila Opatiju, Kastav, Rijeku i Kraljevicu, gdje je priređeno druženje s građanima u sklopu predizborne promidžbe.

(Hina) hšup vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara