Vesni Pusić i Zlatku Tomčiću prijetnja likvidacijom

Vesni Pusić i Zlatku Tomčiću prijetnja likvidacijom

PREDSJEDNICI HSS-a i HNS-a, Zlatko Tomčić i Vesna Pusić primili su pisma u kojima im se, tvrde, prijeti likvidacijom.

U HSS-u danas su javnosti predočena dva prijeteća pisma poslana predsjedniku stranke Zlatku Tomčiću o njihovim (stvarnim) autorima u HSS-u nisu željeli nagađati, uputili su samo na sadržaj pisama.

Ne može se zaključiti ništa drugo nego da se radi o pritisku na HSS da promijeni svoju odluku, rekla je glasnogovornica HSS-a Marijana Petir, opetujući da ta stranka ostaje pri tome da će o koaliranju razgovarati tek nakon izbora, a partnere tražiti isključivo temeljem podudarnih programa.

Prvo prijeteće pismo, poslano iz Zagreba, Tomčić je na kućnu adresu dobio 17. studenoga, a kao autor potpisuje ga Stožer za obranu od komunizma u Republici Hrvatskoj.

Tomčiću se prijeti da će, ako potpiše koliciju s komunistima (Račanom i SDP-om), biti likvidiran u roku od 24 sata, te da bi takvu sudbinu mogao doživjeti i najbliži član njegove obitelji.

Drugo pismo poslano je iz Popovače, Tomčić ga je dobio danas, a prijeti mu se da će, uđe li HSS u koaliciju s Račanom, osjetiti što je ogorčenost onih koji su izgubili svoje najmilije - rukom pisano pismo potpisuju "očajni proljećari i ostali poniženi Hrvati".

Oba su pisma predana MUP-u, izvijestila je Petir, navodeći da je Tomčić i ranije dobivao prijeteća pisma, da su poslana MUP-u, ali da MUP nikada nije na njih odgovorio ili izvijestio u kojoj je fazi postupak, odnosno je li možda otkriven počinitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petir primjećuje da se pokušava relativizirati čin slanja prijetećih pisama, ali i Tomčićeve izjave o tome.

Nije mogla reći je li nakon pisama pojačano osiguranje oko Tomčićeve kuće i članova njegove obitelji.

Nemam informacija o tome, jer iz MUP-a ne dobivamo nikakve povratne informacije, izjavila je Petir.

Glasnogovornica HSS-a nije željela procjenjivati dolaze li autori pisama s desnice ili ljevice, pozvavši novinare da to zaključe iz sadržaja pisama.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić izjavila je kako su primili pismo koje je Tomčić primio 17. ovog mjeseca, no ništa drugo nisu željeli komentirati.

Iako MUP to nije potvrdio, predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da je i ona primila pismo prijetećeg sadržaja.

U pismu stoji i kako je "Organizacija za spas Hrvatske" Vesnu Pusić osudila na smrt, te da je određena tročlana skupina koja će tu presudu izvršiti. Vesna Pusić izjavila je za Večernji list kako tome ne pridaje nikakvu važnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara