Video: Berlusconi slomio govornicu šarmirajući Busha

Video: Berlusconi slomio govornicu šarmirajući Busha

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi na završetku svoje američke turneje gostovao je jučer u Bijeloj Kući. Tom prilikom je je Berlusconi, u silnoj želji da pohvali američkog predsjednika George W. Busha slučajno udario u govornicu za kojom je stajao te uspio odlomiti jedan njen dio. Naravno, to nije nimalo smelo Berlusconija koji se i dalje smiješio s komadom govornice u ruci te tako uspio laskati Bushu i nazdraviti na svom dolasku.

Ova nezgoda s govornicom samo je jedna od scena koje je Berlusconi izazvao na svojoj američkoj turneji.  Prošlog petka je izazvao mali međunarodni incident, kada je predložio da svjetski čelnici razmotre mogućnosti zatvaranja burzi kao odgovor na njihovo urušavanje što su prenijeli svi svjetski mediji. Poslije je rekao da je samo reagirao na glasine koje je čuo na radiju. Nakon toga je opet izazvao pozornost pozivajući Busha da bude gost profesor na nekom od sveučilišta u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik je Silvija Berlusconija na jučerašnjoj večeri pozdravio s taljanskim "Bongiorno!", istaknuvši kako je za SAD čast da njegov posjet pada na Kolumbov dan, kojim SAD obilježava spomen na "istraživača iz Genove, koji je s tri mala broda krenuo na put velikog otkrića". Bush je istaknuo i snažno američko-talijansko savezništvo u borbi protiv terorizma, te u obrani civilizacije od izazova ekstremnih ideologija željni moći".

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara