Video: Bigfoot iz Georgije ipak samo kostim za Noć vještica?

Video: Bigfoot iz Georgije ipak samo kostim za Noć vještica?

VIJEST o lešu bigfoota pronađenom u američkoj saveznoj državi Georgiji, koja je proteklih dana obišla cijeli svijet, po svemu sudeći, još je jedna prijevara. Naime, internetom su počele kružiti razne snimke kojima se dokazuje da je "leš bigfoota" zapravo kostim za Noć vještica.

Te snimke su u suprotnosti sa ekskluzivnim javljanjem Toma Biscardija - "aktivnog no nikad izabranog demokrata", koji je za FoxNews izjavio kako se i sam uvjerio da leš postoji. Navodno je na prijevaru pristao zbog samopromocije. Televizijska postaja FoxNews je pustila i snimku loše kvalitete, na kojoj je vidljiv "živi bigfoot" koji šeće uokolo.

No, neumorni forumaši diljem svijeta iskopali su razne zanimljive detalje u slučaju, kojima dokazuju da je pronalazak bigfoota sve samo ne istina. Prva u nizu je usporedba fotografije navodnog leša bigfoota sa kostimom kojeg je moguće kupiti u internetskoj trgovini potrepštinama za Noć vještica - TheHorrorDome.com. Sličnost je nevjerojatna.

Dvojica američkih "profesionalnih lovaca na bigfootove" - policajac Matthew Whitton i bivši djelatnik popravnog doma Rick Dyer, javnosti su objavili i snimku na kojoj dotični "Dr. Paul van Buren" potvrđuje kako je pronalazak bigfoota stvaran, no ubrzo je otkriveno kako je doktor lažan - riječ je o Whittonovom bratu. Ipak, Whitton i Dyer i dalje tvrde da leš postoji, a dokaze planiraju predočiti na današnjoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Whitton i Dyer tvrde kako su pronašli mrtvog bigfoota u šumama sjeverne Georgije, prije otprilike dva tjedna, te da su njegovo tijelo staviti u zamrzivač. Najavili su kako će danas objaviti i rezultate DNK testa, koji će potvrditi da se zaista radi o bigfootu, za kojega kažu da je visok oko 230 cm, težak više od 230 kilograma, s crvenkastom kosom i crnosivim očima. Stopala su mu ravna, dužine 41 centimetar, s pet prstiju. Na rukama također ima pet prstiju, a zubi mu također izgledaju kao ljudski. Još jedna od osobina koja bigfoota približava više ljudskom nego li majmunskom rodu je ta što hoda uspravno - bar tako tvrde Whitton i Dyer, koji navode da su na dan kad su pronašli leš jednog bigfoota, vidjeli još nekoliko živih u blizini.

Prema legendama, bigfootovi inače obitavaju u šumama na sjeverozapadu SAD-a i u Kanadi. Unatoč tome što deseci ljudi tvrde kako su doživjeli "bliski susret" s tom impozantnom zvijeri, materijalnih dokaza za to (još uvijek) nema.

I.M.
Foto: searchingforbigfoot.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara