Video: HRT zabranio spot u kojemu detektor laži podivlja na Sanaderove izjave

VIDEO spot u kojemu detektor laži podivlja na nekoliko Sanaderovih izjava, HRT, točnije Etičko povjerenstvo, odbilo je emitirati.

Auto spota kaže kako je isti remake američkog TV spota iskorištenog u predsjedničkoj kampanji 2003. godine, a izgovorene rečenice rečene su na javnim mjestima tijekom prošlih nekoliko godina.

"Da bi stvar bila bizarnija, čuvari javnog morala odbijaju dati bilo kakvo objašnjenje zašto spot nije emitiran, osobito bilo što u pismenom obliku u kojem bi morali i obrazložiti i razloge svoje odluke. Iako su na objašnjenje obvezni, odugovlače i izbjegavaju odgovor", kaže autor spota, ujedno i autor stranice pollitica.com.

Koje su to premijerove izjave koje detektor laži obilježava kao sporne? "Nema toga naroda, dame i gospodo, koji će se odreći svojih heroja. Nema toga naroda koji će se odreći svojih junaka", "Najavljujem da će nova vlada, koju će voditi Hrvatska demokratska zajednica, smanjiti PDV" i "Operacija Maestro, dame i gospodo, je sjajan uspjeh svih onih koji iskreno žele borbu protiv korupcije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara