Video: Kloniranje pasa putem online aukcije

AKO SMATRATE da je rastanak od vašeg psića prebolan trenutak, tvrtka BioArts International može vas poštedjeti slomljena srca s najnovijim programom za kloniranje "Best Friends Again".

Kloniranje postaje svakodnevnica

Američka kompanija koja se bavi biotehnologijom, počevši od 18. lipnja, ponudit će javnosti pet besplatnih kloniranja pasa putem javne aukcije. "Best Friend Again" program je proizašao od prethodnog projekta tvrtke BioArt kada su željeli 1998. klonirati obiteljsku kujicu Missy.

Iako je višemilijunski projekt pokrenut, Missy je uginula 2002. godine kada je imala 15 godina. Njen DNA je pohranjen u genetičku banku, a cijeli je projekt kloniranja bio stopiran 2006. do nekih boljih vremena.

Klonovi napadaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taeyoung Shin, jedan od znanstvenika s projekta Missy i Dr. Woo Suk Hwang pokrenuli su tim koji je krajem 2006. klonirao prvog psa kojeg su nazvali Snuppy, a zatim 2007. godine klonirali su Missy, u tri primjerka. BioArts je tvrtka koja ima pomalo zastrašujuću dozvolu za kloniranje mačaka, pasa i ugroženih životinjskih vrsta.

Program "Best Friends Again" osnovan je zajedničkim trudom BioArtsa i znanstvenika zaklade Sooam Biotech iz Sjeverne Koreje. Iz BiaArta napominju kako je ovo savršen način da vaš ljubimac ostane živ zauvijek, no klonirani će pas biti jednakog izgleda dok će se njegov karakter trebati malo usmjeravati kako bi bio "onaj pravi".

Danas kloniraj psa, sutra susjedu

Ideja da vaš ljubimac živi vječno i nije toliko loša koliko zastrašuje činjenica kako će klonirani psi biti oni bogatih vlasnika. Nakon aukcije za kloniranje obje strane bit će zadovoljne, vlasnici kloniranih pasa imat će veći ego nego prije dok će tvrtke poput BioArtsa i BioTecha imati puno deblji račun koji će se iskoristiti za tko zna što. Jer, ipak se osjetljive stvari ne tiču javnosti, a vrata iza kojih se sve događa su jako debela.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara