Video: Kupaonica budućnosti već postoji

Video: Kupaonica budućnosti već postoji

NA PRVI pogled izgleda kao futuristička skulptura, no iza toga se krije kompletna sklopiva kupaonica nazvana "Vertebrae" koja može biti vaša za "samo" 70-ak tisuća kuna.

Manjak prostora više nije problem,  jer u ovom kupaonskom stupu kompletirana su čak dva tuša, veliki spremnik za vodu, dva spremnika za svakakve kupaonske "gluposti", umivaonik s pipom te wc školjka u koju su bočno ugrađeni pretinci za toaletni papir i pripadajuću četku.

Autor ovog dizajna je britanac Paul Hernon čija je inspiracija bila svemogući švicarski vojni nož. Iako je njegova kupaonica najavljena za početak 2009. godine, sredstva i malo sreće omogućili su mu proizvodnju ovog izuma mnogo ranije u više od 40 kombinacija boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon puno istraživanja postao sam svjestan problema nedostatka prostora u malim stanovima te sam stvorio ovo. Vertebrae je jednostavan, ne zauzima prostor jer su elementi složeni jedan na drugoga", kazao je Hernon. Svi ugrađeni elementi mogu se rotirati za 360 stupnjeva dok se tuš za odrasle i tuš za djecu mogu rotirati za 180 stupnjeva.

Pritom treba napomenuti kako su svi elementi učvršćeni na osnovni čelični stup te se po potrebi mogu izvući. Osim investicije u ovakvu kupaonicu potrebna je mala investicija u pod gdje će se Vertebrae instalirati zbog njegove težine od 150 kilograma koja opterećuje malu površinu. Iako je ovaj model zainteresirao mnoge, u pripremi je i Vertebrae 2 koji će imati ogledala, svjetla i druge potrebne dodatke.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara