Video: Navijači Sparte demolirali stadion rivalske Slavije

VELIKI derbi češkog nogometa između Slavije i Sparte u Pragu omelo je divljanje huligana koji su pokušali demolirati stadion Strahovski.

Navijači Sparte su već ranije putem interneta pozvali na uništavanje stadiona ljutog protivnika, a nije pomogla ni intervencija policije koja je na stadion i ulice oko njega dovela više od 600 specijalaca i dva oklopna transportera.

Prve su nerede Slavijini huligani izazvali još prije početka utakmice kad su razbili tramvaj na drugom kraju grada prilikom čega je policija privela sedam osoba.

U 20. minuti utakmice počele su s tribina letjeti prve petarde i dimne bombe, a uskoro su se navijači Sparte počeli obračunavati s policijom. U 58. minuti Sparta je povela, nakon čega su navijači počeli demolirati tribine, a zbog nereda je utakmica prekinuta na pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od navijača uspio se čak probiti kroz policijski kordon i ukrasti korner zastavicu, a medicinska ekipa na stadionu pružila je pomoć jednoj ženi koja je od pirotehničkih sredstava zadobila opekline po tijelu.

Utakmica je završila rezultatom 1:1, a prije kraja je policija morala još jednom intervenirati. Nakon završetka utakmice policijske su kontrole u centru grada pojačane jer su neki huligani najavili obračune i nakon utakmice.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara