Video: Oko tri tisuće ljudi na pogrebu brutalno smaknute obitelji Voschion

NA PULSKOM Gradskom groblju oko tri tisuće građana ispratilo je tragično preminule članove obitelji Voschion.

Pogrebu su prisustvovali župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Pule Boris Miletić i načelnik PU Istarske Loris Kozlevac. Prvo su sahranjeni Dean, Nataša i njihovo dvoje male djece, Karla i Mauro, a potom i Deanov i Damirov otac Renato Voschion.

"Pula je proteklih nekoliko dana ispunjena tugom. Šok, bol i nevjerica zbog toga stravičnog zločina nije pogodila samo Pulu i Istru nego i cijelu Hrvatsku", kazao je porečko-pulski biskup msgr. Ivan Milovan, koji je zajedno s petoricom svećenika vodio obred pokopa. U crkvi Sv. Pavla služena je misa zadušnica, a na dan pogreba u Puli je proglašen Dan žalosti.

Podsjetimo, 46-godišnji Damir Voschion je prije četiri dana ubio 70-godišnjeg oca Renata , 40-godišnjeg brat Deana i njegovu 36-godišnju suprugu Natašu te njihovo dvoje maloljetne djece; dvomjesečnog dječaka Maura i sedmogodišnju djevojčicu Karlu.

Riječima "Pobio sam ih da se više ne kote" ubojica je navodno opravdao motiv svog stravičnog čina. Iako se isprva nagađalo kako je do tragedije u obitelji Voschion došlo zbog neriješenih imovinskih odnosa, ipak se najvjerojatnije radi o ubojičinoj neuračunljivosti. Damir Voschion je, naime, već neko vrijeme navodno posjećivao psihijatra, a obitelj je pobio jer je navodno vjerovao da ga već neko vrijeme truju.

Voschionovi žrtva shizofreničara

Prema izjavama Voschionova odvjetnika, ubojica boluje od paranoične shizofrenije. Istraga je u tijeku, ali i veto na iznošenje činjenica u vezi s ubojstvom.

Voschion je dvaput bio kazneno prijavljen zbog prijetnji te jednom prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, no niti jedna prijava nije se odnosila na obitelj. Niti policija, ali niti susjedi nemaju nikakva saznanja o eventualnim narušenim odnosima u njihovoj obitelji.

Prema Kaznenom zakonu usmrćivanje djeteta tretira se kao teško ubojstvo. Ubojici prijeti maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Voschion nije sve članove obitelji smaknuo metkom u glavu, već su neki umrli od zadobivenih udaraca tvrdim predmetom.

Nezapamćen zločin ostavio je traga i na policajcima koji su obavljali očevid te će im, ukoliko to bude potrebno, biti pružena psihološka pomoć. Obitelj pokojne Nataše Voschion izrazila je želju da svi koji su namjeravali kupiti cvijeće i vijence za pogreb, novac uplate za osuvremenjivanje psihijatrijskog odjela pulske Opće bolnice, kako se ovakvi tragični događaji više ne bi ponavljali.

J.Da.
Foto: Regional Express

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara