Video: Policajac ubijen pokušavajući izvršiti pretres kuće na Novom Zelandu

Video: Policajac ubijen pokušavajući izvršiti pretres kuće na Novom Zelandu

DOK JE pokušavao ući u kuću radi potrage za ilegalnim drogama, policijskog narednika Lena Sneeja iz vatrenog oružja ubio je bivši rezervist Jan Molenaar.

Osim što je ubio jednog, Molenaar je teško ranio još dvojicu policajaca te jednog civila, a policija je okružila njegovu kuću u gradu Napieru, u Novom Zelandu. Incident je počeo još jučer, a policijska opsada još uvijek traje, a poludjeli rezervist nije ima dao ni da dođu po tijelo ubijenog kolege, već puca nasumce po policiji, prenosi BBC.

500 osoba evakuirano, očekuje se duga opsada

Tamošnje vlasti pripremaju se na mogućnost opsade u trajanju od čak nekoliko dana, a prema riječima inspektora Sama Hoylea, koji je zadužen za rješavanje novonastale situacije s Molenaarom, kazao je kako je situacija iznimno napeta.

Isto tako, policija je evakuirala susjedstvo, kako bi se spriječile nove nedužne žrtve. "Najmanje 500 osoba nije se moglo vratiti kućama", kazala lokalnim medijima gradonačelnica Napiera, Barbara Arnott.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar zbog marihuane?"

Molenaar je odbio razgovarati s policijskim pregovaračima te svako malo, ispali rafal ili dva iz automatske puške, a policija vjeruje kako ima poveću zalihu streljiva sa sobom. Molenaarov brat Peter, pokušao ga je nagovoriti da se preda, a njegova majka Anna Molenaar ispričala se policiji te kazala kako ne razumije postupke svojeg sina.

"Što je to on htio zaštititi? To je sve što želim znati. Zar je sve ovo bilo potrebno zbog nekakve stabljike marihuane?", rekla je njegova majka.

B.V.
Foto: stuff.co.nz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara