Video: Španjolski matador za dlaku izbjegao smrt, bik mu rogom probio čeljust i oko

Video: Španjolski matador za dlaku izbjegao smrt, bik mu rogom probio čeljust i oko

Screenshot: Youtube

ŠPANJOLSKI matador za dlaku je izbjegao smrt kada mu je lice rogom probio bik, javlja Daily Mail.

Do stravičnog incidenta na koridi u Zaragozi jučer je došlo kada se matador Juan Jose Padilla spotaknuo na pijesku i pao, nakon čega mu se bik brzo osvetio za probadanje kopljima te mu čeljust i lice probio rogom, koji je izašao kroz Juan Joseovu lijevu očnu šupljinu.

Snažan udar muškarca je oslijepio i paralizirao mu lijevu stranu lica, a dok mu je krv šiktala iz glave, vrišteći "Ne vidim, ne vidim" uz pomoć je izveden iz borbene arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Padilla je hitno prevezen u bolnicu, i za vrijeme operacije koja je trajala pet sati liječnici su se borili da mu spase teško ozlijeđeno oko, kost, mišiće i živce. Prvotno liječnici nisu vjerovali u mogućnost preživljavanja matadora, no on se sada oporavlja od napada, iako se nalazi u teškom stanju.

Snimke ovog brutalnog napada objavljene su na španjolskoj TV postaji Canal + Toros, a Padillasu, popularnom 38-godišnjem matadoru ovo nije prvi put da ga je ozlijedio bik.

Koincidencija je da se ovo dogodilo na jednoj od posljednjih korida u sezoni, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da u zadnje vrijeme sve više jača pritisak aktivista koji borbe s bikovima smatraju barbarskima, te kako one u modernom društvu ne bi trebale postojati.

Razjarenog bika Marquesa kasnije je mačem sa suzama na licu ubio stariji matador Miguel Abellan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara