Video: Željka Keruma napao bivši tajnik Torcide na prosvjedu za generale u Splitu!

Video: Željka Keruma napao bivši tajnik Torcide na prosvjedu za generale u Splitu!

Foto: Joško Ponoš / Cropix
Video: YouTube

NA PROSVJEDU za generale u Splitu napadnut je Željko Kerum! Splitskog gradonačelnika na bini je iznenadio Pave Grubišić Čabo, bivši tajnik Torcide, i to dok je držao vatreni govor prosvjednicima na skupu podrške generalima Gotovini i Markaču u organizaciji udruge Volim Hrvatsku - Ne u EU.

Slučajno zvijezda

Inače, nije bilo uopće predviđeno da se i on pojavi, no Fani Horvat danas je otvorila kafić "Ćakula" na rivi, svega stotinjak metara dalje od bine pa je Kerum svratio da pogleda što se zbiva. Kad su ga ugledali u publici, odmah su mu ponudili da održi govor. Nije mu bilo teško.

"Sve je krenulo u krivom smjeru. Uoči Oluje Tadić se šepuri po Brijunima, a Josipović mu je domaćin. To nije normalno", govorio je Kerum, odjeven prigodno u crno od glave do pete.

Napao ga "urbani Jugoslaven"

Citirao je Tuđmana i onu njegovu "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što". "Tako sam i ja rekao. I da izgubim sve što imam, uvijek mi ostaje moja Hrvatska", skroman je bio Kerum, kao da u rukama ne drži pola Grada. Nekima je to ipak bilo malo previše. 

"Šta se ti imaš javljat?! Biži iz Hajduka", prekinuo ga je jedan od prosvjednika. Kad je to čuo, Kerum se cijeli narogušio. 

"Šta ti znaš? Ti si jedan urbani Jugoslaven. Zbog takvih se ovo i dogodilo", uzvratio je Kerum i nastavio dalje. "Ne dozvolite da komunisti opet vladaju", pozvao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije, međutim, primijetio da se pozornici prišuljao bivši tajnik Torcide Pave Grubišić Čabo. U tren se popeo na binu i stao pred uznevjerenog gradonačelnika. "Kome ćeš ti da je urbani Jugoslaven?" skresao mu je, a onda ga i udario. Nije Kerum ostao dužan. Pohrvao se s Čabom.

Čabu izudarali u rukama policije

Duel je trajao svega par sekundi. Odmah je priskočilo osiguranje, koje nije na vrijeme shvatilo što se događa. Premda su mogli. Grubišić Čabo probijao se kroz gomilu vrlo odlučan da se razračuna sa splitskim gradonačelnikom nakon verbalnog duela oko Hajduka.

Čabu su odvukli od bine. I dobro je da su to učinili. Jedva je izvukao živu glavu. Nekoliko ljudi iz gomile je skočilo prema njemu: "Drž' ga! Četnik, majku mu njegovu...", proključali su neki. Jedan muškarac sa službenom akreditacijom čak ga je par puta udario po glavi dok ga je držala policija.

Nevjerojatno je da se ovako nešto dogodilo jer su uokolo bine raspoređene značajne policijske snage i hrpa agenata u civilu.

Kerum za Tuđmana, a protiv Josipovića

Kerum se tako sasvim slučajno pretvorio u glavnu zvijezdu prosvjednog skupa na rivi. Incident ga nije previše uzrujao. Zapravo, došao je kao naručen.

Napadnut je dok je vrlo strastveno branio generale i pokojnog Tuđmana, a pljuvao po Josipoviću. Žao mu je što HDZ više nije što je bio i što Hrvatskoj spremaju novu Jugoslaviju. "Ti urbani tipovi uništili su HDZ", konstatirao je Kerum.

Na kraju vatrenog govora, splitski gradonačelnik je punim glasom poveo  pjesmu na splitskoj rivi! Pet tisuća duša zapjevalo je s Kerumom "Zovi, samo zovi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara