Videofonija: U živo na televiziji iz vaše dnevne sobe

U BUDUĆNOSTI će svi ljubitelji kvizova biti u mogućnosti koristiti UMTS mobitel i sudjelovati u igri s bilo kojeg mjesta na svijetu. Stoga su Siemens i Grundy Light Entertainment stvorili potpuno nove mogućnosti za aktivno sudjelovanje u TV emisijama.

Uspješan pokus pokazao je da gledatelji mogu postati dio TV emisije u živo putem video linka. Video prijenos uživo u pokusima je ostvaren putem UMTS mobilne tehnologije ili kroz fiksnu mrežu uz pomoć Siemensovog sustava Surpass Home Entertainment. Uz to, troškovi prijenosa mogu biti svega 45 centa koliko se normalno naplaćuje za razgovor mobitelom.

Partnerstvo s Grundyjem, podružnicom tvrtke FremantleMedia, koja je producent njemačke inačice emisije "American Idol" i drugih show programa u bliskoj će budućnosti voditi ka novim vrstama emitiranja na njemačkoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelji koji ne koriste UMTS mobitele mogu koristiti Surpass Home Entertainment sustav i DSL vezu za direktno učestvovanje u kvizu. Rezolucija koju pruža širokopojasna DSL veza omogućava prijenos slike učesnika na cijelom ekranu.

Surpass Home Entertainment omogućava bilo kojoj televiziji Internet vezu, osiguravajući jasnu video telefoniju kao i prijenos multimedijalnih poruka na TV ekranu.

Mogućnost utjecaja gledatelja na ishod TV emisija donosi dodatno veselje i zabavu pri praćenju programa. Ovaj se koncept može koristiti i kod pay-per-view i video-on-demand sustava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara