Vidović počeo u Moskvi razgovore o razminiranju

HRVATSKI ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, koji boravi u trodnevnom radnom posjetu Moskvi u svojstvu predsjednika Savjeta Hrvatskog centra za razminiravanja, danas je razgovarao sa svojim domaćinom, ruskim ministrom za izvanredna stanja i uklanjanja posljedica elementarnih nepogoda Sergejem Šojguom.

Vidović i Šojgu su tijekom dvosatnih razgovora dogovarali dalje korake dviju zemalja oko angažiranja ruske tvrtke ´Emercom´ na poslovima razminiravanja u Hrvatskoj. Riječ je o razminiravanju u vrijednosti od oko 33 milijuna dolara koje će ruska strana financirati iz dijela klirinškog duga bivšega Sovjetskog Saveza koji treba pripasti Hrvatskoj.

Ukupni sovjetski klirinški dug bivšoj Jugoslaviji procjenjuje se na oko milijardu i 290 milijuna dolara, a od tog iznosa Hrvatskoj treba pripasti 23 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji prvi dan radnog boravka u Moskvi ministar Vidović iskoristio je i za posjet ruskom Centralnom odredu za spašavanje od posebnih rizika. Za utorak je planiran Vidovićev susret i razmjena mišljenja s ruskim ministrom za rad i socijalni razvoj Aleksandrom Počinkom, a u srijedu gost iz Zagreba vodit će završne pregovore o razminiravanju u ruskom ministarstvu za izvanredna stanja i s predstavnicima tvrtke ´Emercom´.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara