vidović: u hrvatskoj od mina stradalo više od 1800 ljudi

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović upozorio je danas kako je u Hrvatskoj dosad od mina stradalo više od 1800 ljudi, te da je Hrvatska među 10 zemalja najzagađenijih minama.

´Još nekoliko stotina tisuća mina stoji u zemlji i vreba na žrtvu´, rekao je ministar Vidović, koji je i predsjednik Savjeta Hrvatskoga centra za razminiranje, na konferenciji za novinare nakon akcije ´Hrvatska bez mina´ koju su danas u Varaždinu zajedno proveli sisačko-moslavački i varaždinski SDP.

Tom se akcijom, rekao je Vidović, želi dodatno upozoriti javnost na opasnost od mina i u onim krajevima koji nisu bili izravno zahvaćeni ratom, i važno je da ljudi shvate da ima krajeva u kojima se djeca ne mogu mirno igrati u dvorištima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od pokretača akcije ´Hrvatska bez mina´ je SDP Sisačko-moslavačke županije, uz pomoć Hrvatskog centra za razminiranje, a dosad je, osim u Varaždinu, akcija održana u Sisku i Zagrebu.

SDP-ovci su na varaždinskom Korzu prodavali predmete koje su izradila djeca iz Škole za učenike s posebnim potrebama iz Siska te članovi zaklade ´Hrvatska bez mina´. SDP-ovci na konferenciji nisu mogli točno reći koliko je novca prikupljeno, no Snježana Biga-Friganović je dodala da je odaziv Varaždinaca bio ´iznenađujuće velik´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara