Vijeće produljilo koncesije do sredine 2004. za 25 radijskih i jednu tv postaju

VIJEĆE za radio i televiziju danas je donijelo odluku o produljenju koncesija do 30. lipnja sljedeće godine svim radijskim i televizijskim postajama kojima će do tada prestati vrijediti ranije dodijeljene koncesije.

Odluka o produljenju koncesija do 30. lipnja 2004. odnosi se na 25 radijskih i jednu televizijsku postaju.

Takvu odluku Vijeće je donijelo kako do osnivanja novog Vijeća za elektroničke medije i Agencije za telekomunikacije neki koncesionari ne bi izgubili pravo emitiranja.

Ta bi dva tijela, prema novim zakonskim odredbama, trebala preuzeti ovlasti sadašnjeg Vijeća i Zavoda za telekomunikacije, a kako je istaknuto na današnjoj sjednici, postoje naznake da bi trebala biti formirana do kraja lipnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijeće je danas ponovno glasovalo o odlukama donesenim na prošloj sjednici koja je, po riječima predsjednice Vijeća Branke Zovko-Cihlar, održana u "krnjem sastavu".

Prošloj sjednici, na kojoj je Vijeće odlučivalo o produljivanju jedne televizijske i više radijskih koncesija, prisustvovala su samo četiri člana, dok je jedan kuvertirao svoj glas. Tako donesene odluke, kazala je Zovko-Cihlar, mogle bi biti poništene na sudu, što bi koncesionare dovelo u nepovoljan položaj.

U ponovljenom glasovanju Vijeće je potvrdilo svoje ranije odluke, te je produljilo koncesije Nezavisnoj istarskoj televiziji, Radiju Hrvatsko zagorje iz Krapine, Radio Senju, zadarskom Donatu FM, viškom Nautic radiju i Informativnom centru iz Čazme.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara