Vijeće Splitskog ljeta o korištenju gradskih prostora kao pozornice

Vijeće Splitskog ljeta raspravljalo je o prijedlogu programa ovogodišnjeg 51. Splitskog ljeta te o mogućnostim korištenja gradskih prostora, poglavito Peristila, za scenske izvedbe, priopćeno je danas iz službe za odnose s javnošću splitskog HNK.

Jučer održanom sjednicom, zatvorenom za javnost, predsjedavao je pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, a osim članova Vijeća nazočio je Goran Nikšić iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture koji je iznio mišljenje struke o korištenju povijesnih prostora.

Vijeće je zaključilo kako Peristil treba i dalje ostati jednim od zaštitnih znakova Splitskog ljeta i njegova najvrjednija pozornica, no, da istodobno treba poduzeti sve kako izvođenje predstava ne bi ni na koji način ugrozilo taj jedinstveni i iznimno vrijedan spomenik kulturne baštine.

Festivalsko vijeće će u suradnji sa stručnjacima Konzervatorskog odjela idućih dana sačiniti obostrano prihvatljiv plan korištenja Peristila, te da predložiti Gradskom poglavarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradonačelnik Miroslav Buličić, također član Vijeća, iznio je stav Poglavarstva koje smatra kako bi se na Peristilu smjele održavati samo predstave s minimalnim tehničkim zahtjevima, odnosno, bez skela, gledališta i pozornice.

Tako će i program ovogodišnjeg 51. Splitskog ljeta, čiji je prijedlog Vijeće podržalo, biti prihvaćen nakon što Poglavarstvo donesene odluku o načinu i mogućnostima korištenja Peristila.

Splitsko ljeto održat će se od 14. srpnja do 14. kolovoza.

(Hina) xdstr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara