Vijesti na talijanskom jeziku uključuju se u program Glasa Hrvatske

Urednik međunarodnog programa Hrvatskog radija Glas Hrvatske Domagoj Veršić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci najavio uključenje središnjih vijesti na talijanskom jeziku, koje emitira Hrvatski radio Radio Rijeka, u program Glasa Hrvatske.

Ta informativna emisija na programu će biti od ponedjeljka, 29. ožujka, svakodnevno u 16 sati.

Veršić je, govoreći o programu Glasa Hrvatske, rekao da se emitira 24 sata na dan te da je njegova čujnost na području cijeloga svijeta, budući da se emitira na srednjem i kratkom valu, putem satelita za gotovo sve kontinente te putem interneta.

Taj je program pokrenut 1991. s osnutkom Hrvatskog radija, u početku kao jednosatna emisija samo za područje Sjeverne Amerike. 24-satno emitiranje počelo je 15. svibnja prošle godine. Program se sastavlja preuzimanjem emisija triju programa Hrvatskog radija, kao i emisija regionalnih postaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na stranim su jezicima do sada bile informativne emisije na engleskom šest puta dnevno te na španjolskom dva puta, a uvedene su, poput onih na talijanskom, informativne emisije na mađarskom i češkom.

Veršić je rekao da se time ispunjavaju tri funkcije Glasa Hrvatske - obraćanje hrvatskim iseljenicima, nacionalnim manjinama u Hrvatskoj i međunarodnoj javnosti.

Program Glas Hrvatske financira se iz državnog proračuna, a ove je godine za njega izdvojeno 12 milijuna kuna.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara