Vijetnam poziva na oprez zbog ptičje gripe

Vijetnam poziva na oprez zbog ptičje gripe
VLADA Vijetnama i Ujedinjeni narodi pokrenuli su kampanju kojom se poziva na oprez zbog ptičje gripe kako se bi izbjegao svaki propust unatoč osjetnom poboljšanju stanja posljednjih tjedana.

Vijetnam je i dalje virusom H5N1 najzahvaćenija zemlja u svijetu s 42 od 83 smrtnih ishoda zabilježenih od kraja 2003. Posljednja žrtava u Vijetnamu je umrla u studenome i nakon 15. prosinca nije zabilježeno novo žarište bolesti kod peradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ptičja gripa i dalje "pogađa perad i izaziva zaraze ljudi u južnoj i jugoistočnoj Aziji i steže obruč oko drugih zemalja regije", navodi se u zajedničkom priopćenju Ujedinjenih Naroda i vlade Vijetnama.

"Sadašna tendencija u Vijetnamu je pozitivna, ali prijetnja ne jenjava i ostaje krajnje ozbiljna stvarnost. Suočeni smo s otpornim virusom koji prolazi kroz složene evolucije koje je teško predvidjeti", inzistira se u tekstu vijetnamskog ministra poljoprivrede Cao Duc Phata.

Nacionalna kampanja će početi tijekom proslave tradicionalne lunarne nove godine koja počinje u subotu, a tijekom koje je u porastu konzumacija peradi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara