Vikend strave u Hrvatskoj: Dječak batom izmasakrirao obitelj, otmica u Zagrebu, dvostruko ubojstvo u centru Osijeka

Vikend strave u Hrvatskoj: Dječak batom izmasakrirao obitelj, otmica u Zagrebu, dvostruko ubojstvo u centru Osijeka

U KUĆI obitelji Zlatković u Vetovu policija je danas pronašla mrtvu majku i troje teško ranjenih članova obitelji oca i dvojicu sinova - potvrdio je istražni sudac Županijskoga suda u Požegi Branimir Miljević.

Policija je na mjesto tragedije otišla na temelju prijave trećeg sina u obitelji, koji je priveden kao osumnjičenik, potvrdio je sudac Miljević. Jutarnji list doznaje kako se radi o dječaku koji pohađa osnovnu školu, a imao je sitnijih problema s policijom

Četrdesettrogodišnja majka umrla je od ozljeda, a teško ranjenom ocu (43) i najmlađem sinu (14), učeniku osnovne škole, život je u opasnosti. Oni su prevezeni u bolnicu u Slavonski Brod, a stanje trećeg ozlijeđenog, najstarijeg sina (22) je stabilno.

Ozlijeđeni su danas oko 9,30 sati dovezeni u Opću županijsku bolnicu u Požegi, rekao je dr. Dario Švajda. "Dvije smo osobe nakon kraće obrade poslali u Slavonski Brod. Riječ je o teškim ozljedama opasnima za život. Kod nas je zadržan član obitelji također s teškim ozljedama, ali mu je stanje stabilno i zadovoljavajuće", rekao je dr. Švajda.

Otmica u Zagrebu

U petak oko 20 sati pred obiteljskom kućom na Srednjacima oteta je Jelena Gudeljević, kćer vlasnika tvrtke Feroterm. Drama koja je trajala punih 19 sati završila se plaćanjem otkupnine od 22,000 eura, a otmičari su pobjegli, piše Jutarnji list.

Svi detalji slučaja još uvijek nisu poznati, ali se zna da je Jelena oteta u petak u 19h, kad se svojim BMW-om dovezla ispred obiteljske kuće na Srednjacima.

U trenutku otmice 26-godišnja djevojka sjedila je u automobilu i razgovarala mobitelom sa svojim dečkom, a pretpostavlja se da je otmičar iz zasjede vrebao na Jelenu, na silu upao u auto i odgurnuo je na suvozačko mjesto

Zadnje što je Jelenin dečko čuo bilo je "Gdje ti je tu rikverc pička ti materina?!". Mobitel je nakon toga bio isključen do 11 sati u subotu, kad su otmičari nazvali Jeleninog oca s njezinog mobitela.

Otmičar je odmah po ulasku u BMW s Jelene skinuo nakit i sat, a preko glave joj navukao kapu.

Jelena je potom odvezena u nepoznati stan, gdje je cijelu noć morala mirno sjediti s kapom preko očiju, a otmičari su je ispitivali o imovinskom statusu njezinog oca i braće, kazala je novinarima Jutarnjeg lista Jelenina majka Ana.

U telefonskom razgovoru s Jeleninim ocem otmičari su prvo tražili otkupninu od 25,000 eura, ali u tako kratko vrijeme obitelj je uspjela prikupiti "samo" 22,000.

Novac je Šime Gudeljević, Jelenin otac, ostavio pored kontejnera za smeće pored novozagrebačkog jezera Bundek, a pretpostavlja se da su ga otmičari cijelo vrijeme promatrali.

Nakon što je Gudeljević ostavio novac na dogovorenom mjestu, drugi je otmičar ostavio Jelenu pored obližnje ceste te pobjegao crvenim VW Polom. Otmičari su usprkos obećanju da će vratiti i Jelenin BMW isti uzeli zajedno s novcem.

Otac i kćer nakon toga su otišli na višesatni razgovor u sjedište Krim policije.

Zagrebačka policija za ponedjeljak je najavila konferenciju za novinare na kojoj će objaviti rezultate potrage za drskim otmičarima.

Jutarnji list dodaje kako je policija bila upoznata sa svim detaljima primopredaje, pa ostaje nejasno kako su otmičaru uspjeli pobjeći bez traga.

Stravično ubojstvo u Osijeku

U Osijeku se večeras, u još nerazjašnjenim okolnostima, dogodilo višestruko ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od ranjenih osoba u večerašnjoj pucnjavi u Osijeku preminula je nakon operacije, doznaje se u osječkoj bolnici, što broj mrtvih u toj tragediji povećava na troje.

Nakon operacije na traumatološkom odjelu Kliničke bolnice Osijek, kako je izvijestio dežurni kirurg Krešimir Čandrlić, preminuo je muškarac, P.M.

Policija je izvijestila da su u pucnjavi u stanu u Vukovarskoj ulici br.184, ubijeni jedna žena, N.M.; ranjena su dvojica muškaraca, F.F., te P.M. koji je preminuo od posljedica ranjavanja, a muškarac koji je ušao u stan i pucao, D.H., oduzeo je sebi život.

Neslužbeno se doznaje da je ubijena žena s prijateljem bila u posjetu u stanu u Vukovarskoj 184, u koji je došao D.H., pucao u njih i zatim otišao svojoj kući u Lastovskoj ulici, gdje se ubio.

Index.hr / HINA / Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara