Vinjete kao zlatna koka: Slovenske ceste zaradile 235 milijuna eura

Vinjete kao zlatna koka: Slovenske ceste zaradile 235 milijuna eura

Tekst: Z.J.
Foto: PopTv

TVRTKA za autoceste u Republici Sloveniji (DARS) objavila je financijski izvještaj u kojem stoji da je u 2009. godini tvrtka ostvarila 266,7 milijuna eura prihoda, od čega je najveći dio došao od sustava naplate cestarina - vinjeta: 235 milijuna eura. Rashodi DARS-a su prošle godine iznosili 254,8 milijuna eura, pri čemu su koncesijska davanja procijenjena na 166,5 milijuna eura. Realizirana čista poslovna dobit obračunskoga razdoblja iznosi 9,4 milijuna eura, stoji u priopćenju koje je tvrtke poslala svome nadzornom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema poslovnim planovima, DARS će ove godine ostvariti 7,7 milijuna eura dobiti. Predviđeni prihodi iznose 271,9 milijuna eura, od čega se očekuje da će vinjete i sustav cestarina "zaraditi" 243 milijuna eura. DARS za ovu godinu očekuje 262,2 milijuna eura rashoda, od čega će dio na koncesiju iznositi 173,6 milijuna eura, prenosi RTV Slo.

Članovi nadzornoga odbora DARS-a su na sjednici dobili i izvješće o realizaciji godišnjega plana razvoja i obnove autocesta te o tijeku uvođenja vladina akcijskog plana za uvođenje elektroničkoga sustava cestarina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara