Vinko Filipović: Ocjenjivanje učitelja nasilje

UPUTE Ministarstva prosvjete i sporta za praćenje rasterećivanja učenika i ocjenjivanje učitelja "skandalozan su primjer birokratskog i pedagoškog nasilja nad učiteljima", ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Lovranu predsjednik Hrvatskog školskog sindikata "Preporod" Vinko Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je kazao da je predviđeno rasterećivanje učenika provedeno površno te da su njegovi autori, kako je rekao, inovativni jedino kada traže da ravnatelji ocjenjuju učitelje. Upitao se po kojim će kriterijima ravnatelji to obavljati te kako oni mogu biti dovoljno stručni u svim nastavnim područjima da bi mogli donositi odluke o radu učitelja. Filipović je ravnateljima preporučio da taj naputak o ocjenjivanju "odlože u ladice".

Željko Stipić, predsjednik Glavnog vijeća toga sidnikata, rekao je da je odluka ministarstva o izmjeni smjene u turnus birokratska i da joj je "jedini cilj novo materijalno zakidanje učitelja i profesora". Stipić je kazao da je ministarstvo ustanovilo da bi se prvotnom odlukom o plaćanju dodatka na smjenski rad od deset posto izdvajalo previše novca te je odredilo da se umjesto smjene uvede turnus za koji se plaća pet posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara