Vinkovački Centar za rehabilitaciju primio prve korisnike

Centar za rehabilitaciju "Mala Terezija" u Vinkovcima primio je danas prvih 25 korisnika odraslih osoba i djece vrtićke dobi s mentalnim i tjelesnim oštećenjima u razvoju.

Centar za rehabilitaciju "Mala Terezija" otvoren je potkraj srpnja za Dan grada Vinkovaca. Po riječima Anice Birač, ravnateljice te ustanove u gradnju koje je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uložilo 38 milijuna kuna, prvi korisnici mogli su biti primljeni tek kad su ispunjeni strogi uvjeti propisani za rad Centra.

"Do kraja godine Centar "Mala Terezija" prihvatit će još 55 korisnika, a predviđeno je da se skrbi za ukupno 155 osoba umjerene, teže i teške mentalne retardacije, cerebralne paralize i kombinacije navedenih oštećenja", izjavila je ravnateljica Anica Birač.

O korisnicima će se skrbiti 76 djelatnika raznih specijalnosti, poglavito defektolozi, terapeuti, logopedi, likovni i glazbeni terapeuti te medicinske sestre i njegovatelji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimanje za smještaj i boravak u ustanovi je doista velik pa i iz drugih županija", kazala je Anica Birač i dodala kako će Centar "Mala Terezija" u prvom redu prihvaćati osobe s oštećenjima u razvoju iz Vukovarsko-srijemske županije.

"Ovisno o popunjenosti Centar bi mogao primati i osobe s oštećenjima iz drugih hrvatskih krajeva", napomenula je ravnateljica Birač.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara