Vinkovčanin upucao nećaka koji mu je s prijateljem pljačkao kuću

Vinkovčanin upucao nećaka koji mu je s prijateljem pljačkao kuću

TRAGIČNOM smrću jednog mladića sinoć je završilo razbojstvo u kojem su dvojica maskiranih razbojnika pokušali opljačkati kuću Vinkovčanina Milana Kelave. Smrtno je stradao 28-godišnji Tomislav Kelava, a njegov pomagač u razbojstvu je uhićen.

Milan Kelava se u trenutku razbojstva nije nalazio kod kuće, ali je nakon poziva svoje kćeri brzo došao kući i iz lovačke puške, koju je legalno posjedovao, upucao jednog od napadača s kojim je u rodbinskom srodstvu.

Kako je Indexu rekao glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske sa sjedištem u Vinkovicma Miroslav Janić, okršaj se dogodio sinoć nešto prije ponoći u obiteljskoj kući u predgrađu Vinkovaca.

Janić je potvrdio kako je 46-godišnji Milan K. sinoć iz lovačke puške upucao jednog razbojnika kojeg je zatekao u kući, a koji ga je po njegovom dolasku napao nožem. Krim obradom je utvrđeno da su 46-godišnjak i upucani razbojnik, koji je preminuo, u rodbinskom srodstvu.

Od izvora iz Vinkovaca doznajemo da se radilo o nećaku kojega je stric, čini se, upucao u samoobrani ne znajući da se radi o sinu njegovog rođenog brata. Mladić je, kao i njegov pomagač, bio maskiran i nije se moglo prepoznati o kome se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je razbojnik nakon pucnja pobjegao iz kuće kroz prozor, ali je ubrzo uhvaćen jer se prilikom bijega ozlijedio pa nije mogao daleko pobjeći.

Nakon hvatanja pružena mu je liječnička pomoć u vinkovačkoj Općoj bolnici gdje se i jutros nalazi, a poslije oporavka morat će se suočiti s kaznenom prijavom koja ga tereti za pokušaj razbojstva.

Janić je rekao kako su poginuli mladić i ozlijeđeni razbojnik otprije poznati policiji po raznim kaznenim djelima, dok 46-godišnji Milan K. nije zaveden u kaznenim evidencijama.

Foto: Arhiva

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara