Vinkovci: Policija spriječila ilegalnu trgovinu sjemenskim kukuruzom

VUKOVARSKO-srijemska policija u blizini državne granice Hrvatske i Srbije i Crne Gore spriječila je pokušaj ilegalne trgovine 1860 kilograma sjemenskog kukuruza, priopćila je danas vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

U priopćenju se navodi kako je policija 9. ožujka oko 22 sata u blizni Lovasa nedaleko od državne granice sa Srbijom i Crnom Gorom opazila vozila i nekolicinu osoba kako prekrcavaju robu. Kad im je policija prišla, tri su osobe pobjegle, a uhićen je hrvatski državljanin koji je, kako je istraga utvrdila, u suradnji s trojicom državljana Srbije i Crne Gore pokušao u Hrvatsku prokrijumčariti 1860 kg sjemenskog kukurza.

Osim kukuruza policija je zaplijenila i dva osobna i jedan teretni automobil koji je služio za pretovar kukuruza te revolver i 25 komada streljiva, jednu radiovezu i IC uređaj za noćno motrenje.

Protiv hrvatskog državljanina policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, a za trojicom državljana Srbije i Crne Gore koji su pobjegli s mjesta događaja nastavlja se potraga, kaže se u priopćenju.

(Hina) draž ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara