Vinkovci: Završila prva faza sanacije odlagališta otpada

Završila je prva faza sanacije odlagališta Bazjaša nedaleko od Vinkovaca na koje otpad odlažu grad Vinkovci i 12 okolnih mjesta.

Na konferenciji za novinare sazvanoj na Bazjašu vukovarsko-srijemski dožupan i predsjednik Upravnog odbora za sanaciju odlagališta Đurica Mišin rekao je kako je u prvoj fazi uređena trećina odlagališta na kojem se trenutačno nalazi oko 400 tisuća prostornih metara otpada.

Projekt sanacije Bazjaša stoji oko šest, a radovi prve faze oko tri milijuna kuna. Radove financira dansko Ministarstvo zaštite okoliša uz pomoć danske korporacije Ramboll.

U tijeku su pregovori s Fondom za zaštitu okoliša o financiranju nastavka sanacije Bazjaša, a dogovor s Fondom otežava činjenica što nema studije utjecaja na okoliš u sklopu sanacijskog projekta, istaknuo je Mišin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su na odlagalištu vidjeli i novosagrađenu tzv. kasetu odnosno zemljani ukop u koji će se od sutra odlagati komunalni otpad iz Vinkovaca i okolnih mjesta. Po Mišinovim riječima mjesta u tzv. kaseti ima tek za jednogodišnje odlaganje otpada.

U međuvremenu, kako navodi, sve se nade polažu u regionalno odlagalište otpada koje bi se trebalo graditi nedaleko od Antunovca kod Osijeka, a njegovu su gradnju osim Osijeka poduprli Vinkovci, Vukovar, Županja i Beli Manastir.

(Hina) xžd yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara