Vinković kažnjen zbog putnih troškova: Tu kaznu si mogu okačiti na onu stvar!

Tekst: J.C.
Foto: Radio Đakovo

"NEK' si tu kaznu okače o onu stvar", reakcija je SDP-ovog saborskog zastupnika i đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića nakon što ga je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa proglasilo krivim za zlouporabu dužnosničkih prava i kaznilo ga sa 10.000 kuna!

Vinković je pod istragom Povjerenstva bio jer je protupravno naplatio 17.000 kuna putnih troškova od Hrvatskog sabora. On je, naime, na sjednice Sabora dolazio službenim automobilom grada Đakova, ali je u evidenciji zavodio da je dolazio vlastitim automobilom, te tražio naknadu putnih troškova. No, troškove nije naplaćivao samo od Sabora, već je naknadu za njih uzimao i od Grada Đakova!

Novac koji je protupravno naplatio od Sabora Vinković je već ranije vratio, ali Povjerenstvo je odlučilo da ipak mora platiti kaznu koja će mu, ukoliko je ne plati sam, biti u obrocima skidana s plaće. Zakonski je, naime, dozvoljeno zastupniku u ovakvim slučajevima skidati trećinu plaće.

"Pokrenut ću sudski postupak protiv ove odluke Saborske pravne službe", kaže Vinković koji vjeruje da mu je nanesena nepravda. "A kad dobijem spor, novac ću uplatiti u humanitarne svrhe", rekao je Vinković koji kaže da je vrlo indikativno kako se je za njegov slučaj Povjerenstvo "zagrizlo", ali aferu oko Sanaderovih satova nikad nije razjasnilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara