VIP.gprs dostupan i VIPme korisnicima

VIP.gprs od danas mogu koristiti i svi VIPme korisnici. VIP.gprs omogućuje brzi pristup multimedijalnim sadržajima na mobilnom portalu, mobilni pristup Internetu, bežični prijenos podataka, pristup e-mailu te brojnim VIP uslugama.

VIPme korisnici mogu aktivirati VIP.gprs START tarifni model koji je namijenjen korisnicima koji GPRS koriste najčešće za pristup uslugama na VIP mobilnom portalu. Korisnici VIP.gprs START mogu aktivirati jednostavno slanjem VIP.sms poruke na broj 777. Kao sadržaj poruke potrebno je upisati «gprs». Osim toga, uslugu mogu aktivirati i na VIP prodajnim mjestima ili pozivom na VIP službu za korisnike na broj 091 7700.

Ukoliko korisnik pristupa VIP mobilnom portalu putem VIP.gprs-a, naplaćuje mu se samo količina prenesenih podataka, a ne vrijeme provedeno na VIP mobilnom portalu. Korištenje VIP.gprs-a VIPme korisnicima se naplaćuje izravno s njihovog VIPme računa, a cijena korištenja za 100 kB prenesenih podataka iznosi 5,96 kn (PDV uključen). Obračunska jedinica je 10 kB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na VIP mobilnom portalu  korisnicima su dostupne i brojne VIP usluge: Download  igre, Melodije, VIP.navigator, VIP.video, informacije o vremenu, prometu, sportu... a uz VIP.gprs moguće je koristiti i nedavno predstavljenu uslugu Vodafone live!.

VIPnet prvi u Hrvatskoj uvodi EDGE. EDGE tehnologija omogućuje višestruko brži prijenos podataka u odnosu na GPRS. Za korištenje EDGE-a dovoljno je imati aktiviran VIP.gprs te mobilni telefon koji podržava EDGE tehnologiju. Korištenje EDGE-a se ne naplaćuje dodatno.

Nadogradnjom VIP mreže EDGE tehnologijom povećava se i brzina prijenosa podataka putem VIP.gprs-a do 80 kbps. EDGE tehnologija već je dostupna na širem području Opatije te u pojedinim dijelovima Rijeke, Pule, Krka, Poreča, Vrsara, Rovinja, Zagreba, Velike Gorice, Osijeka, Šibenika, Zadra i Splita, a do 1. srpnja biti će dostupna u cijeloj Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara