Vir: Veći broj stranaca bez prijavljena boravka

DJELATNICI zadarske Policijske uprave obavili su zadnjih dana nadzor 163 objekta na otoku Viru u kojima je zatečen veći broj stranih državljana bez prijavljena boravka.

Protiv 14 stranaca podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a sudac ih je uglavnom novčano kaznio ili opomenuo, stoji u današnjoj izjavi glasnogovornice PU-a Sandre Poljak-Jurinčić.

Ostali stranci su upućeni da se prijave virskoj Turističkoj zajednici pa je po podacima TZ-a prošli tjedan povećan broj prijavljenih gostiju za više od 300 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U izjavi glasnogovornice PU-a navodi se da su prekršajno prijavljena dva hrvatska i dva strana vlasnika apartmana na otoku Viru, dok je jedan od vlasnika, kod kojega je zatečeno najviše neprijavljenih gostiju, policiji nedostupan, pa će se protiv njega naknadno pokrenuti prekršajni postupak.

Policija će u idućem razdoblju nadzirati sva područja u kojima ilegalno borave strani državljani. Vlasnike koji su registrirali djelatnost za iznajmljivanje policija upućuje na odredbe Zakona o kretanju i boravku stranaca i Zakona o prebivalištu i boravištu, stoji na kraju policijske izjave.

(Hina) ima ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara