Virovitica: Župani o brzoj cesti

Bjelovarskobilogorski, koprivničkokriževački i virovitičkopodravski župani Damir Bajs, Josip Friščić i Ivan Begović te zamjenica tajnika državne uprave madžarske županije Somogy Kalman Katalin sastali su se danas u Virovitici i razgovarali o gradnji brzih cesta.

Riječ je o brzoj cesti Vrbovec - Bjelovar - Virovitica - Terezino polje s odvojkom Gradec - Koprivnica te o dijelu brze ceste Ormož - Ilok, budućeg međunarodnog koridora, koji prolazi kroz te tri županije.

Na konferenciji za novinare župan Ivan Begović je kazao kako "unatoč svim nastojanjima da dođu do podataka o stanju i planovima gradnje cestovne mreže u Hrvatskoj ne znaju što će biti s tim cestama".

"Iako točnih podataka nemaju, župani strahuju da bi Vlada mogla odustati od gradnje tih cesta", naveo je Begović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Damir Bajs naglasio je kako su ti projekti važni za razvoj toga područja u kojem živi 500.000 stanovnika. Ne zabrinjava nas što se ističu drugi prometni pravci, nego to što se ti projekti i ne spominju, iako su prihvaćeni još 1999.", dodao je Bajs.

Naglašeno je kako nijedan dokument o gradnji cestovne mreže u Hrvatskoj nije mijenjan te kako nema razloga da se u cijelosti ne poštuju svi dokumenti, počev od Strategije prostornog uređenja, Strategije prometnog razvoja i pratećih programa i planova gradnje cesta.

(Hina) xgg ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara