Virus u Kini usmrtio 26 djece, 12 tisuća zaraženih

OPAKI virus EV71 do danas je u Kini usmrtio čak 26 djece, a broj ukupno zaraženih je dosegnuo čak 11.905 ljudi, objavila je kineska državna novinska agencija Xinhua. Broj zaraženih je značajno porastao u posljednjih nekoliko dana nakon što je u petak kinesko ministarstvo zdravstva naredilo da se moraju prijaviti svi slučajevi virusa. Još prije pet dana službeni podaci su govorili o tri tisuće zaraženih i o 21 umrlom djetetu.

Većina djece žrtava se nalazi u provinciji Anhui u ruralnoj istočnoj Kini, gdje je samo u nedjelju registrirano 689 zaraženih, a žarište je u gradu Fuyangu. U tom gradu je zaraženo čak 4.496 djece od kojih je 1.314 hospitalizirano.

Lokalne vlasti su stavile ljude koji su bili u kontaktu s virusom u karantenu, zatvorene su škole i vrtići, a ulice su poprskane sredstvom za dezinfekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici grada Fuyanga optuženi su da su skrivali informacije o zarazi koja se pojavila sredinom ožujka, međutim Svjetska zdravstvena organizacija je priopćila da lokalni dužnosnici nisu znali s čime su suočeni.

D.M.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara