VIS KG: Imali smo najpovoljniju ponudu za nabavu zastava za Ured predsjednika

MAJA TKALČEC, odvjetenica koja zastupa tvrtku VIS KG d.o.o., redakciji Indexa poslala je reakciju na tekst koji je na našem portalu objavljen 30. rujna ove godine pod naslovom "Tvrtka osumnjičenog tajkuna Patafte nabavlja zastave Josipovićevom uredu". Reakciju objavljujemo u cijelosti.

"U članku naslova "Tvrtka osumnjičenog tajkuna Patafte nabavlja zastave Josipovićevom uredu" objavljenom na portalu Index.hr dana 30.09.2011. godine, objavljen je niz informacija vezanih uz moju stranku, VIS KG d.o.o., te ista ovim putem daje svoj odgovor.

VIS KG se javio na natječaj koji je raspisan za nabavu zastava za ured predsjednika. Uz VIS KG na natječaj su se javila još dva ponuditelja, međutim ponuda VIS KG-a je bila najpovoljnija. Budući da je VIS KG zadovoljavao sve uvjete propisane natječajem, te je ujedno ponudio i najnižu cijenu za traženi predmet nabave, isti je izabran između ostalih ponuditelja za izradu predmetnih zastava. Ponuda VIS KG-a je bila niža od planirane vrijednosti nabave za više od 50%, što je omogućilo znatne uštede naručitelju - Uredu predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posve je nebitno za postupak javne nabave da li se protiv ranijeg predsjednika uprave vodi istraga ili ne. Uzgred valja napomenuti da presumpcija nevinosti predviđena Ustavom RH i Kaznenim zakonom jamči da se nitko neće smatrati krivim sve dok ga sud pravomoćnom sudskom odlukom ne proglasi krivim.

Bilo kakvo postupanje različito od ovog i pridavanje bilo kakvog značaja provođenju istrage protiv ranije odgovorne osobe društva, značilo bi bitnu povredu odredaba Zakona o javnoj nabavi i poništenje provedenog postupka javne nabave.

Netočno je da je predmet nabave bilo 300 zastava, a niti cijena za pojedinačnu zastavu iznosi 1000 kuna. Naime, predmet nabave bile su zastave raznih veličina i namjena, od stolnih i auto zastava, pa do standardnih vanjskih i unutarnjih zastava te svečane zastave Predsjednika RH. Ukupne predviđene količine iznose više od 1300 komada zastava, a prosječna cijena bi iznosila 239,00 kn po zastavo (naravno cijena varira ovisno o vrsti i veličini zastave).

Naručitelj je s VIS KG-om dana 26.05.2011. godine potpisao Okvirni Sporazum (ne ugovor!) koji ga ne obvezuje na naručivanje, već tek sklapanjem pojedinačnih ugovora na temelju Okvirnog sporazuma nastaje obveza za naručitelja. Za sad je potpisan jedan godišnji ugovor na temelju Okvirnog sporazuma, ali temeljem istog nisu vršene nikakve narudžbe".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara